& GÄSTLÄRARE

Workshops

Utöver våra schemalagda klasser bjuder vi in olika gästlärare som håller spännande workshops med olika teman och variationer på yoga. Håll utkik här för aktuella händelser.

IMG_6038.jpg

Skräddarsydd Yoga

Undrar du hur du själv ska hitta rätt in yogapositionerna så att de passar just dig? Eller är du yogalärare och behöver får smarta tips och idéer hur du kan individanpassa dina yogaklasser? Då är det här workshops-kursen för dig!

 

Du kommer att få ett batteri av olika alternativ för de vanligaste yogapositionerna, och hur yogan kan bli både mer effektiv och samtidigt fungera för olika kroppar och behov. Eller kort och gott: bekvämare yoga som samtidigt ger dig mer styrka och funktionell rörlighet.

 

Du som är med i Yoga Alliance kan tillgodogöra dig kursen som en påbyggnadsutbildning. 

Josephine Selander

Josephine är grundare till Nordiska Yogainstitutet och initiativtagare till viryayoga och rehabyoga. Josephine är E-RYT 500 (Experienced Registered Yoga Teacher) inom Yoga Alliance och utbildar yogalärare. På ”fritiden” doktorerar hon i historia om hur buddhistiska praktiker implementerats i psykologin under 1900-talet. Josephine har skrivit flera böcker om yoga, senast pocketboken Filosofi som terapi: verktyg för levnadskonst, som hon skrivit med leg. Psykolog Gustav Jonsson. 

Innehåll:
Fredag 30/9
kl. 16.30-19.00 

Stående positioner 

En stor del av yogans rörelsebank består av stående positioner. Och det går ju att utföra en enda position på en massa olika sätt. Under denna kväll går vi igenom de vanligaste stående positionerna och laborerar med hur du kan komma åt olika delar av kroppen beroende på hur du gör dem.

 

Lördag 1/10
9.00 – 12.00 

Bakåtböjningar

Oavsett om du är en bakåtböjningsentusiast, eller om du inte är så förtjust i att böja dig bakåt, så kommer du att få en verktygslåda av olika alternativ som passar såväl dig som dina deltagare (om du är yogalärare). 

 

13.30 – 16.30
Framåtfällningar

Hur mycket tid tillbringar vi inte i slags framåtfällning, eftersom vi sitter ganska mycket i vardagen? Lär dig att göra hälsosamma framåtfällningar, och hitta ingångar som blir toppen för dig som är stel, såväl som för dig som är rörlig. ​

Datum:
30 september - 1 oktober  2022

Pris:

Fredag 600:-

Lördag 1300:-

Hela helgen 1700:- 

Anmälan:
info@studioyoganu.se