& GÄSTLÄRARE

Workshops

Utöver våra schemalagda klasser bjuder vi in olika gästlärare som håller spännande workshops med olika teman och variationer på yoga. Håll utkik här för aktuella händelser.

ulricasida.JPG

YIN & NIDRA

med Ulrica Norberg

Välkommen till en skön stund på mattan där du kan få omvandla stress och press till ny energi under denna sköna och mjukt återhämtande klass. Perfekt som avslut på en jobbvecka och för att landa in i helgen på ett härligt välgörande sätt. 

Klassen börjar med ett stilla flöde in i yinyoga där vi håller positionerna under 2-4 minuter med syfte att stävja spänningsmönster och stress i sinnet. Med hjälp av andning och klok och erfaren guidning av Ulrica kommer du att landa in i ett stilla fokus redo för en guidad djupavspänning och avslappning i Yoga Nidra .

En stund du inte vill missa. 

Datum: 11 Februari

Tid: 17:00-18:30

Pris: 350:-

Anmälan:
info@studioyoganu.se

SHINE BRIGHT LIKE A DIAMOND

- Hur du kan öka skärpa, fokus och ork.

med Ulrica Norberg

Ulrica bjuder oss på en workshop där kraft och närvaro får stå i fokus. Om hur vi kan skapa en större effekt av vår yogapraktik gällande att ta oss till ökad fokus, styrka, närvaro och balans. Både på och utanför mattan. Att varje andetag får spela roll att varje rörelse får ett konkret värde och att praktiken får tjäna ett livsstilshöjande syfte. 

Vi kommer att studera energi utifrån aspekten av koshas. Koshamodellen beskriver förhållandet mellan de olika delar av vår kropp som påverkar vår energi, medvetande och potential. Kosha betyder betyder filter på sanskrit och de delas upp till fem i antal, kortfattat till Kropp, Nervsystem, Sinnen, Inlärning/erfarenhet, Psykosomatisk motorik och sensorik och förmåga till sammankoppling.

Det positiva med att anlägga ett koshas fokus är att vi lättare kan spåra vart obalanser har sitt säte och hur vi sedan mer ändamålsenligt kan arbeta upp balans i kropp, sinne och själ. 

Du kommer att först introduceras i teorin kring koshas och sedan guidas av Ulrica i en klass som innehåller alla delar. Vi avrundar därefter med en diskussion kring hur vi med effektiva grepp kan uppbringa ökad livskraft.

Då Ulrica även är författare så har hon med sig några av hennes senaste böcker till försäljning. Swish eller kontant betalning.

Varmt välkommen!

Datum: 12 Februari

Tid: 10:00-13:00

Pris: 550:-

Anmälan:
info@studioyoganu.se

unspecified-2.jpeg
IMG_6038.jpg

Nordiska Yogainstitutet - Djupdyk i yogans värld

Undrar du hur du själv ska hitta rätt in yogapositionerna så att de passar just dig? Eller är du yogalärare och behöver får smarta tips och idéer hur du kan individanpassa dina yogaklasser? Då är det här kursen för dig!

Du kommer att få ett batteri av olika alternativ för de vanligaste yogapositionerna, och hur yogan kan bli både mer effektiv och samtidigt fungera för olika kroppar och behov. Eller kort och gott: bekvämare yoga som samtidigt ger dig mer styrka och funktionell rörlighet. Välkommen till en kurs som är helt live!

Innehåll:
Genomgång av minst fyra alternativ per asana som är anpassat till olika yogakroppar. Vi går igenom olika asanor som fungerar i respektive modul/yogadel i en klass:

  • Uppvärmningar

  • Solhälsningar

  • Stående

  • Balanser

  • Mage- och armbalanser

  • Höftöppnare

  • Bakåtböjningar

  • Framåtfällningar

  • Avslutande

  • Savasana

Josephine Selander är lärare.

Förkunskaper:
För att få diplom i enlighet med Yoga Alliance krävs 200-timmars grundutbildning i Viryayoga eller annan RYT 200-timmars yogalärarutbildning.
Om du vill gå utbildningen för din egen skull, och inte har ovanstående förkunskaper, är du välkommen att anmäla dig. Då får du ett intyg att du gått kursen, men inget diplom.

Datum:
27-29 maj 2022

Pris:
5 500 SEK (inkl moms).

Anmälan:
info@studioyoganu.se